Lindrak Oy

Floor service

Ympäristönormit pohjavesialueilla

Ympäristönormit pohjavesialueilla

 

Ympäristönormit edellyttävät allasratkaisuja lattioissa pohjavesialueilla

Vuonna 1989 perustettu Lindrak Oy Floor Service on erikoistunut lattioiden pinnoituksiin sekä pystypintojen maalauksiin. Yritys suorittaa mattojen, tasotteiden ja liimojen poistoa sekä uusien tasotteiden ja mattojen asennuksia.

– Tänä päivän ympäristöviranomaiset ovat hyvin tarkkoja ja vaativat, että pohjavesialueella sijaitsevissa teollisuuslaitoksissa kaikkien lattioiden pitäisi olla altaita ja kemikaaleja kestäviä, yrittäjä Timo Lindholm sanoo.
Lindrak Oy on tehnyt viime aikoina useisiin kohteisiin lattioita, jotka ovat helposti saneerattavissa mahdollisen kemikaaliovahingon sattuessa. Eteenkin pohjavesialueella sijaitsevat yritykset joutuvat panostamaan niihin aika paljon. Viranomaiset vaativat, että jos vaikkapa jokin säiliö menee rikki, on kaikki kemikaalit oltava lattialta helposti kerättävissä. Tuotantolaitoksessa, jossa kemikaaleja liikutellaan, kaikkien tilojen – lastauslaituria myöten – lattioiden pitää sen vuoksi olla altaita. Lindrak Oy on erikoistunut allasratkaisujen toteuttamiseen tällaisiin kohteisiin.
Kaikista vanhoista tehtaista löytyy rengaskaivoja. Tällaisia saneerauskohteita Lindrak on myös suorittanut. Kaivoja on epoksoitu tai niiden sisään on asennettu lasikuitisäiliöitä.

Erikoispinnoitteita vesieristämiseen

Vesieristäminen aiheuttaa hankaluuksia monissa kohteissa, joissa pohjavesi nousee hyvin korkealle. Näihin on alettu laittaa erikoispinnoituksia, kuten vesihöyryä läpäiseviä epokseja. Niitä käytetään esimerkiksi jätevedenpuhdistamoissa, joissa pumpputila saattaa sijaita 6–7 metriä maanpinnan alapuolella. Kun vesihöyry kohoaa alhaalta ylöspäin, vanhat epoksit irtoilevat veden paineenvoimasta, mutta vesihöyryä läpäisevät erikoispinnoitteet pysyvät kiinni.
Toki lattioissa muualla käytetään edelleen myös normaalia epoksia.

– Puhtauteen satsataan teollisuudessa tänä päivänä paljon. Lattioiden pitää olla siistejä ja helppohoitoisia, sanoo Lindholm.